Pápež: Viera nás spája, nečelím konfrontácii v cirkvi

Pápež František nesúhlasí s tým, že vo svojom reformnom úsilí čelí v katolíckej cirkvi konfrontácii. Rovnako odmieta, že by mal nejakých odporcov. Pontifex to povedal v rozhovore, ktorý poskytol rímskemu denníku La Repubblica.

11.11.2016 12:08
pápež František, Foto: ,
Pápež František
debata (7)

„Nepovedal by som, že mám odporcov. Viera nás všetkých spája. Prirodzene každý z nás vidí situáciu inak. Obraz je objektívne videný rovnako, ale subjektívne rozdielne,“ vysvetlil svoj názor František.

Pápež v interview tiež vyjadril nádej, že do politiky bude vstupovať čoraz viac chudobných ľudí. „Chudobní ľudia musia vstupovať do politiky, do vysokej, kreatívne politiky s veľkými víziami, aké opísal Aristoteles,“ uviedol najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi.

Poukázal na to, že politika je iná ako viera. „Mnohí chudobní nemajú žiadnu vieru. Majú však naliehavé potreby a my ich musíme podporiť, ako len môžeme,“ dodal František.

Pápež sa tiež vyjadril k situácii prenasledovaných kresťanov. „My kresťania sme vždy boli mučeníci, ale naša viera si počas storočí podmanila veľkú časť sveta,“ povedal pápež a vyzdvihol dôležitosť lásky. „Láska presviedča a víťazí,“ zdôraznil.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #katolícka cirkev #konfrontácia