Trump uvažuje o Mattisovi pre obranu a o Romneym pre diplomaciu

Nastupujúci americký prezident Donald Trump uvažuje o vymenovaní generála Jamesa Mattisa za ministra obrany. Bývalý kandidát republikánov na prezidenta z roku 2012 Mitt Romney, s ktorým mal Trump ostré spory v tohtoročnej predvolebnej kampani, by sa mohol stať šéfom diplomacie USA.

20.11.2016 18:28
debata (4)

Trump sa stretol s bývalým veliteľom ozbrojených síl USA pre Blízky východ, Perzský záliv a severnú Afriku Mattisom už v sobotu v New Jersey.

„Generál James ‚Mad Dog‘ (Šialený pes) Mattis, o ktorom sa uvažuje ako o ministrovi obrany, bol včera (v sobotu) veľmi pôsobivý. Naozajstný generál generálov!,“ napísal Trump na twitteri, ktorý používa stále ako hlavný komunikačný prostriedok s verejnosťou.

Budúce viceprezident Mike Pence zase v rozhovore pre televíznu stanicu Fox News uviedol, že nad Romneym sa „vážne uvažuje“ pre funkciu ministra zahraničných vecí spoločne s ďalšími. Romney, s ktorým sa Trump tiež v sobotu stretol, k schôdzke povedal, že ich konverzácia bola dôkladná a rozsiahla a týkala sa rôznych medzinárodných tém.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Mitt Romney #Donald Trump #James Mattis