Zuckerberg poprel špekulácie o prezidentskej kandidatúre

Zakladateľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg dementoval správy, podľa ktorých má záujem o prezidentský post v USA.

25.01.2017 10:51
Mark Zuckerberg, USA Foto: ,
Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg poprel správy o tom, že by chcel kandidovať na amerického prezidenta.
debata (6)

O jeho možnej kandidatúre na prezidentský úrad sa podľa britského The Independent začalo hovoriť po tom, čo si najal bývalého prezidentského fotografa, aby mu spravil profilovú fotku na Facebook, respektíve keď pre jeho organizáciu Chan Zuckerberg Initiative (CZI) začali pracovať bývalí členovia kampaní bývalých prezidentov Baracka Obamu a Georga Busha.

Pre portál Buzzfeed Zuckerberg opätovne vyvrátil špekulácie o prezidentských ambíciách, ale tiež povedal, že keďže chce pokračovať vo vytváraní globálnej rovnosti, optimalizácii výskumu, ktorý hľadá lieky na choroby, môže byť v budúcnosti politicky viac angažovaný.

Už v roku 2013 založil neziskovú organizáciu FWD.us určenú pre imigračnú reformu v USA. Jej cieľom bolo zozbierať 50 miliónov dolárov, ktoré by uľahčili príchod technicky vzdelaných ľudí zo zahraničia. Zuckerberg spolu s ďalšími zakladateľmi FWD.us zo Sillicon Valley si totiž mysleli, že v USA je nedostatok domácej kvalifikovanej pracovnej sily v tejto oblasti.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #USA #Mark Zuckerberg