Incident v Antverpách zrejme nebol terorizmus, píše belgická tlač

Belgická polícia stále vypočúva muža, ktorý vo štvrtok dopoludnia v Antverpách vošiel vysokou rýchlosťou autom do nákupnej zóny. Podľa serveru denníka Het Laatste Nieuws sa však prokuratúra prikláňa k záveru, že nešlo u úmysel.

24.03.2017 12:25
Antverpy Foto: ,
Forenzní experti pri aute, ktorým Tunisan vysokou rýchlosťou vošiel do pešej zóny v Antverpách.
debata (13)

Tridsaťdeväťročný Tunisan žijúci vo Francúzsku bol v čase činu opitý a pravdepodobne aj pod vplyvom drog, píšu belgické médiá. Pri incidente nebol nikto zranený.

Podľa Het Laatste Nieuws muža minulý týždeň zatkli až trikrát, z toho raz v Holandsku a dvakrát v Antverpách, kde strávil niekoľko hodín vo väzení pre neplatné dokumenty. Polícia mu odporučila, aby Belgicko opustil.

Muž vo štvrtok dopoludnia vošiel veľkou rýchlosťou do ulice Meir, čo je obchodná tepna Antverp. Ľudia museli uskakovať, podľa svedkov sa však vodič nikoho nesnažil vozidlom zasiahnuť. Vojakom sa ho podľa miestnej polície nepodarilo zastaviť, auto prešlo križovatkou na červenú a mierilo k nábrežiu. Až tam ho policajti, ktorých stačili vojaci varovať, zablokovali. Incident sa zaobišiel bez obetí a ranených. V aute sa našli nože a ďalšie zbrane.

Cudzinec, ktorého prokuratúra identifikovala ako Mohameda R., nebol podľa belgickej tlače francúzskym úradom známy ako islamský radikál. Vyšetrovali ho kvôli nelegálnemu držbe zbraní.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #Belgicko #Antverpy #nelegálna držba zbraní