Ukrajina zadržala muža, ktorý vystrčil zadok počas finále Eurovízie

Muž vtrhol na pódium počas vystúpenia ukrajinskej speváčky Jamaly, stiahol si nohavice a vystrčil na divákov zadok.

14.05.2017 17:14
debata (20)

Minister vnútra Arsen Avakov potvrdil, že ide o Ukrajinca Vitalija Seďuka, ktorý má už z minulosti na konte niekoľko podobných výstrelkov namierených proti celebritám.

Počas súťažnej noci vyskočil Seďuk na pódium a... Foto: Reuters, STRINGER
seďuk, eurovizia, jamala Počas súťažnej noci vyskočil Seďuk na pódium a ukázal zadok tisícom fanúšikov.

Počas súťažnej noci vyskočil na pódium zahalený do austrálskej vlajky, obehol minuloročnú víťazku eurovíznej súťaže Jamalu, stiahol si nohavice a ukázal zadok nielen tisícom fanúšikov priamo v kyjevskej hale, ale aj miliónom televíznych divákov po celom svete.

Ukrajinská polícia výtržníka zadržala na 72 hodín. Mužovi hrozí za výtržníctvo peňažná pokuta alebo tiež až päťročné väzenie. „Seďuk je ukrajinský občan. Počas vystúpenia našej Jamaly sa podľa svojho vlastného vyjadrenia rozhodol prevádzkovať svoj koníček, pričom ‚neoficiálne pracuje ako provokujúcei novinár‘,“ vysvetlil Avakov na facebooku.

Dvadsaťosemročný Seďuk je svojimi provokáciami preslávený. V roku 2104 v Los Angeles sa chcel dostať k hercovi Bradovi Pittovi, ktorý rozdával autogramy pri príchode na premiéru filmu Maleficent, ale ochranka ho spacifikovala.

V rovnakom roku sa mu podarilo tiež preniknúť na červený koberec na filmovom festivale v Cannes a vrhol sa pod róbu americkej herečky Ameriky Ferrerovej, ktorá pózovala pred fotografmi.

Inokedy zase Seďuk siahol do rozkroku americkému hercovi Leonardovi DiCapriovi na filmovom festivale v Santa Barbare, vrútil sa na pódium počas ďakovnej reči speváčky Adele pri preberaní ceny Grammy a dostal facku od amerického herca Willa Smitha, keď ho pobozkal na moskovskej premiére sci-fi komédie Muži v čiernom 3.

Podobné skúsenosti so Seďukom majú speváčka Madonna, modelka Miranda Kerr alebo herečka Kim Kardashian.

Víťazom piesňovej súťaže Eurovision Song Contest sa v noci stalo prvýkrát v histórii Portugalsko. Spevák Salvador Sobral porazil s baladou Amar Pelos Dois, ktorú napísala jeho sestra, štyridsaťjeden konkurentov z ostatných krajín.

Druhé skončilo Bulharsko zastupované najmladším účastníkom súťaže, sedemnásťročným Kristiánom Kostovom.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Eurovízia #Ukrajina #Vitalij Seďuk #Eurovízia 2017 #exhibiocionista