V indonézskej saune pre gejov zatkli viac ako 140 ľudí

Indonézska polícia zatkla pri razii v saune pre gejov v metropole Jakarta 141 ľudí, medzi nimi aj štyroch cudzincov z Ázie a Európy.

22.05.2017 14:27
LGBT, Indonézia, Foto: ,
Niektorí zo zatknutých počas razie v indonézskej Jakarte.
debata (2)

Strážnici oznámili, že za účelom výsluchu zadržali 141 mužov. Dvaja Malajzijčania, jeden Singapúrčan a jeden Brit sú vypočúvaní ako svedkovia. Zákrok sa uskutočnil v nedeľu večer v telocvični a saune, v ktorej sa údajne konala sexuálna párty.

Homosexualita nie je v Indonézii trestná, polícia ale tvrdí, že zasiahla pre porušenie zákonov týkajúcich sa pornografie. Policajti oznámili, že obviní desatich ľudí, vrátane majiteľa sauny, trénera, recepčného, ​​člena ochranky a ďalších zamestnancov podniku. Obvinení budú aj dvaja návštevníci klubu. Okrem pokút im hrozí až desať rokov väzenia.

Skupiny zamerané na právnu pomoc a reformu justície odsúdili zákrok ako „svojvoľné“ zatýkanie. Polícia podľa nich navyše neoprávnene fotila zadržaných nahých a ešte uľahčila šírenie týchto snímkov na sociálnych sietiach.

Islamský súd v indonézskej konzervatívnej provincii Aceh udelil v polovici mája dvom homosexuálom trest 85 rán palicou. Muži vo veku 20 a 23 rokov majú byť verejne zbití v utorok. Dvojica bola zadržaná v marci po tom, čo na nich občania upozornili náboženskú políciu.

Indonézia bola dlho považovaná za krajinu, v ktorej sa uplatňuje islam v umiernenej podobe. Touto povesťou krajiny otriasol aj nedávny rozsudok súdu v hlavnom meste, ktorý za urážku koránu poslal kresťanského guvernéra Jakarty na dva roky do väzenia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #gej #indonézia #sauna #LGBTI+