Pápež František: Dnes je viac kresťanských mučeníkov ako v staroveku

Neľahký boj, ktorý musia robotníci zvádzať v rámci globalizujúcej sa ekonomiky, vyzdvihol v sobotu pápež František počas návštevy oceliarní ILVA v severotalianskom meste Janov. Píše o tom agentúra AP.

27.05.2017 15:04
Pápež František Foto: ,
Pápež František mal príhovor predovšetkým k mladým ľuďom počas návštevy talianskeho Janova.
debata (16)

V príhovore pred približne 3 500 zamestnancami týchto železiarskych závodov najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi zároveň zdôraznil dôležitosť takého druhu práce, ktorá dáva ľuďom pocit dôstojnosti, a skritizoval ľudí, ktorí svojich zamestnancov vykorisťujú.

František je rodeným Argentínčanom, ale jeho rodičia odišli v prvej polovici 20. storočia z Talianska pred Benitom Mussolinim. Nevyhol sa preto ani svojim osobným pocitom z návštevy Janova, ktorý bol v minulosti prístavom, odkiaľ mnohí Taliani odchádzali za novým životom do Severnej či Južnej Ameriky.

Po návšteve oceliarní sa pápež stretol v janovskej Katedrále sv. Vavrinca s miestnymi duchovnými. Pomodlil sa tiež za koptských kresťanov zabitých v Egypte islamistickými extrémistami. Poznamenal pritom, že v súčasnosti je na svete viac kresťanských mučeníkov, než tomu bolo v staroveku.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #kresťania #pápež František #cirkev