Polícia zadržala podozrivého z vraždy barmanky v Rakovníku

Muž podľa polície vraždil v roku 2003 v herni v obci Rakovník asi 60 kilometrov od Prahy.

07.06.2017 10:37
debata

Slovenská polícia na prípade spolupracuje s českými kolegami.

Vyšetrovanie bude pokračovať na Slovensku, v prípade dokázania viny mužovi hrozí až doživotie. Novinárov o tom informovali zástupcovia polície oboch krajín.

Obvinený spolu s ďalším zadržaným podľa šéfa NAKA (Národná kriminálna agentúra) Petra Hraška plánovali vylúpiť herňu. „Intenzita útoku svedčí o tom, že to bol nejaký afekt, nebolo to (vražda) naplánované,“ uviedol Hraško.

Dodal, že účasť spolupáchateľa na vražde barmanky, ktorá podľahla početným bodným poraneniam, nebola preukázaná. Obvinenia komplica z majetkovej trestnej činnosti sú medzičasom premlčané a muža prepustili.

Dvojica bola pred 14 rokmi ubytovaná v Rakovníku ako zamestnanci jednej spoločnosti.

Podľa riaditeľa českej Národnej centrály proti organizovanému zločinu Michala Mazánka páchatelia pri čine vypáčili hracie automaty a spôsobili škodu okolo 30-tisíc korún (1 140 eur). „Pre pomerne zanedbateľnú čiastku vyhasol takýmto brutálnym spôsobom ľudský život,“ povedal Mazánek.

Televízia Markíza uviedla, že k odhaleniu pravdepodobného páchateľa pomohla analýza DNA. Hraško dodal, že obvinený v minulosti nebol trestaný, medzitým sa presťahoval na severné Slovensko, založil si rodinu a má dve deti.

Českí policajti sa obrátili so žiadosťou o pomoc na slovenských kolegov vlani na jeseň. Obaja podozriví boli zadržaní v druhej polovici mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #vražda #Slovák #herňa #barmanka