Schulzova kritika Merkelovej je podľa CDU výrazom zúfalstva

Výrazom zúfalstva a bezradnosti je podľa nemeckých kresťanských demokratov kritika kancelárky Angely Merkelovej zo strany šéfa sociálnej demokracie Martina Schulza.

26.06.2017 09:43
debata (1)

Ten na nedeľňajšom programovom zjazde strany hovoril v súvislosti s Merkelovou o útoku na demokraciu.

Schulz dlhoročnú kancelárku obvinil z toho, že do posledných dvoch parlamentných volieb v rokoch 2009 a 2013 išla bez jasného programu. Toto „cielené znižovanie volebnej účasti“ pritom Schulz označil za útok na demokraciu.

Reakcia kresťanských demokratov na seba nenechala dlho čakať. „Zúfalstvo nesmie byť nikdy tak veľké, aby si demokrati navzájom vyčítali útoky na demokraciu,“ napísal na Twitteri generálny tajomník CDU Peter Tauber. Ak sociálni demokrati kancelárku obviňujú z „pohŕdania demokracie“, mali by sa podľa neho zamyslieť nad tým, s kým sú na celoštátnej úrovni v koalícii.

Za nezvyklé označil Schulzove slová podpredseda CDU Armin Laschet. „Ukazuje to skôr na jeho zúfalstvo, hľadať takto absurdné argumenty,“ myslí si.

Sociálni demokrati v prieskumoch verejnej mienky na konzervatívnej únii CDU / CSU strácajú 14 až 16 percentuálnych bodov. Aj preto rad pozorovateľov nedeľný zjazd hodnotil ako jednu z posledných šancí pre sociálnych demokratov, ako pred septembrovými voľbami nepriaznivú situáciu zvrátiť.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Angela Merkelová #Martin Schulz