Prezident Trump sa živí urážkami

Klamstvá ako pracovný nástroj. Urážky ako spôsob komunikácie s kritikmi. Americký prezident Donald Trump s ľahkosťou prekračuje červené čiary politickej komunikácie. Hoci nie je jasné, či vôbec niekedy nejaké červené čiary mal. Veď sa už vysmieval z postihnutých ľudí, vojnových veteránov a hovoril o tom, ako si môže dovoliť sexuálne obťažovať ženy.

02.07.2017 08:00
Donald Trump Foto: ,
Americký prezident Donald Trump začal ďalšie kolo konfl iktu s médiami.
debata (22)

A Trump teraz opäť vytasil hlavnú politickú zbraň. Svoj účet na sociálnej sieti Twitter. Americký prezident brutálne dourážal moderátorov televízie MSNBC Miku Brzezinski a Joea Scarborougha. Novinárku, ktorá je dcérou nedávno zosnulého slávneho zahraničnopoli­tického experta Zbigniewa Brzezinského, nazval šialenou Mikou s nízkym IQ. Jej kolegu zase psycho Joeom.

Trump na Twitteri napísal, že počul, že o ňom hovoria škaredo. To však vraj niekedy okolo Nového roku nebránilo moderátorom, aby žiadali miliardára o prijatie v jeho rezidencii na Floride.

"Trvali na tom, že sa ku mne pridajú. Ona silno krvácala zo zlej plastiky tváre. Povedal som nie!“ napísal Trump a pridal, že program novinárskej dvojice má vraj slabú sledovanosť a ani on ho nepozerá.

Prezidentovi fanúšikovia na sociálnych sieťach tlieskajú. Trump vraj len odpláca liberálnym médiám to, že ho kritizujú. Počas prezidentskej kampane však najmä Scarborough vychádzal v rozhovoroch Trumpovi pomerne v ústrety. Postupne však MSNBC začala byť k republikánovi kritickejšia a novinári ho viac ráz počastovali veľmi tvrdými slovami.

"Prezident Trump na nás zaútočil, ale naše obavy z jeho nepredvídateľného správania ďaleko prekračujú osobné pocity. Americkí lídri a spojenci sa opakovane pýtajú, či je tento muž vhodný na to, aby bol prezidentom,“ napísali Brzezinski a Scarborough v komentári pre denník Washington Post. Uviedli tiež, že Trump klame, keď tvrdí, že sa s ním snažili opakovanie stretnúť.

"Vláda Donalda Trumpa predstavuje výnimočnú výzvu pre médiá,“ uviedol pre Pravdu Frank Sesno, ktorý 21 rokov pracoval pre CNN ako novinár a moderátor. "Všetci prezidenti a ľudia, ktorí majú moc, neznášajú médiá a snažia sa s nimi manipulovať. Zdá sa však, že Trump naozaj nemá rád novinárov a nedôveruje im. Svoju kritiku zosobňuje a ide s ňou na verejnosť. Vyzerá to tak, že Trump nechápe, že vzťah prezidenta a žurnalistov nie je priateľský,“ vyhlásil Sesno, ktorý je šéfom Fakulty médií a verejných vzťahov na Univerzite Georgea Washingtona.

Urážlivý výbuch vládcu Oválnej pracovne Biely dom bráni. Trumpa však za jeho vyjadrenia kritizovali aj republikáni. "Prosím, toto sa musí skončiť. Nie je to normálne,“ napísal na Twitteri Ben Sasse, senátor z Nebrasky.

"Nie je to vhodný komentár,“ vyhlásil na adresu Trumpa Paul Ryan, šéf republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov.

Lenže takéto kritika z vlastnej strany Trumpa očividne netrápi. Dobre vie, že republikáni nemajú dôvod ísť príliš tvrdo proti vlastnému prezidentovi. Mnohým dokonca Trumpove mediálne škandály vyhovujú. Odvracajú pozornosť od vyšetrovania ruského vplyvu na prezidentské voľby či neveľmi úspešnej snahy republikánov zmeniť zdravotnícku reformu predchádzajúco prezidenta Baracka Obama.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump