V Barcelone havaroval vlak, zranených je 54 ľudí

54 zranených si vyžiadala ranná nehoda prímestského vlaku na stanici v španielskej Barcelone. Jeden človek bol zranený vážne, ďalších 19 vrátane strojvodcu menej vážne a zranenia 34 cestujúcich sú ľahké.

28.07.2017 09:05 , aktualizované: 10:38
debata (2)

Oznámili to na twitteri barcelonskí záchranári v aktualizovanej bilancii potom, čo predtým uvádzali okolo 50 zranených. Nehoda si nevyžiadala obete na životoch.

Vlak zrejme po príchode z barcelonského predmestia San Vicente Calders v blízkosti Tarragony nedobrzdil a okolo 7:00 hod SELČ na Francúzskej stanici v centre katalánskej metropoly narazil do zarážadla, ktoré slúži na núdzové zastavenie súpravy. Presné príčiny nehody však zatiaľ nie sú známe.

Podľa miestnych médií sa nešťastie stalo v deň, na kedy bol zvolaný regionálny železničný štrajk.

Minister katalánskej vlády pre miestny rozvoj Josep Rull podľa barcelonského denníka El Periodic povedal, že hovoril so strojvodcom, ktorý je v šoku. Rýchlosť vlaku vraj našťastie nebola vysoká.

„Vlak brzdil. Ak by to tak nebolo, hovorili by sme o oveľa vážnejšej nehode,“ povedal Rull.

Dohromady 18 ľudí previezli do nemocníc a mnohých ošetrili priamo na nástupišti. Niektorí podľa agentúry DPA plakali a boli v šoku. Na mieste zasahovalo niekoľko jednotiek zdravotnej pohotovosti.

Železnice občanom odporučili, aby sa Francúzskemu nádražiu vyhli. Podľa svedkov nehoda prerušila prevádzku vlakov a niektoré nástupištia obohnala polícia páskami.

Predná časť vlaku je zničená a menšiemu poškodeniu neunikli ani ďalšie vagóny.

Jeden zo svedkov nehody barcelonskému denníku El Periodic povedal, že následky nehody zhoršila skutočnosť, že mnoho ľudí vo vlaku pri príchode na stanici už stálo. „Popadali sme,“ povedal svedok, ktorý bol medzi pasažiermi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Španielsko #barcelona #havária #havária vlaku