Je to hrôza, povedal vystrašený poslanec pri pohľade na Putina na rybách

Rybolov ruského prezidenta Vladimira Putina na juhu Sibíri viedlo jedného oblastného poslanca k tomu, aby spísal udanie na generálnu prokuratúru, ktorá si má na okolnosti Putinovej dovolenky zo začiatku augusta poriadne posvietiť pre porušenie bezpečnostných pravidiel. Putin totiž v motorovom člne nemal na sebe záchrannú vestu.

10.08.2017 11:13
Vladimir Putin, Rusko, Sibír, rybačka Foto: ,
Ruský prezident sa rybárčeniu oddával bez záchrannej vesty.
debata (143)

"Myslel som si, že ma príbeh Putinovho rybárčenia ponechá chladným, ale nestalo sa tak. Pozrel som sa naň na prezidentovom oficiálnom webe – a tam je vidieť taká hrôza, až to so mnou trhlo. Vôbec nechránia Vladimira Vladimiroviča: v člne pláva bez vesty, "vysvetlil Oleg Chomutinnikov sťažnosť, adresovanú priamo generálnemu prokurátorovi.

„Či sa smie ohroziť život a zdravie prvého muža štátu?! Prezident nie je modelka. Nesmie byť nútený potápať sa pod vodu, skákať po horách kvôli peknému záberu. Veď nemáme ani funkciu viceprezidenta. Zem by v prípade niečoho nepredvídaného nebolo komu zveriť,“ dodal poslanec oblastného snemu v Lipecku.

Podľa názoru médií to nepochybne myslel ironicky.

Chomutinnikov vstúpil do politiky v drese nacionalistickej strany Vladimira Žirinovského, ale minulý mesiac prestúpil do zoskupenia Otvorené Rusko, vytvoreného niekdajším najbohatším Rusom a neskôr najznámejším ruským väzňom Michailom Chodorkovským.

Podľa denníka Moskovskij komsomolec sa už skôr našli „vyrývači“ pripomínajúci, že za ignorovanie záchrannej vesty pri plavbe v člne môže štátna inšpekcia vymerať občanovi pokutu siahajúcu od 300 do 500 rubľov. V prípade hodnostárov až dvojnásobok.

Zábery z Putinovho rybárčenia zaplnili ruské médiá. Komentátori predpokladajú, že názorná ukážka prezidentovej kondície predznamenáva dlho očakávané oznámenie, že šesťdesiatšty­riročný Putin sa bude uchádzať o ďalší šesťročný mandát na čele štátu vo voľbách, ktoré sa odohrajú v marci budúceho roka.

143 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #rybolov #udanie #porušenie bezpečnostných pravidiel