Schulz je stále presvedčený, že môže Merkelovú poraziť

Hlavný vyzývateľ Angely Merkelovej Martin Schulz je stále presvedčený, že môže súčasnú nemeckú kancelárku v septembrových voľbách poraziť. Bývalý predseda Európskeho parlamentu v rozhovore pre nemeckú televíziu ZDF uviedol, že mu na to ostáva šesť týždňov kampane. "Myslím, že mám stále dobrú šancu viesť budúcu vládu," povedal.

13.08.2017 15:54
Martin Schulz, SPD, politik, voľby, Nemecko Foto: ,
Martin Schulz, líder SPD a volebný vyzývateľ kancelárky Angely Merkelovej.
debata (31)

Nemecko má však pod vedením Merkelovej rekordne nízku nezamestnanosť, vyrovnaný rozpočet a silnú ekonomiku, 61-ročný Schulz sa preto nevyhol otázke, prečo by ľudia mali voliť jeho sociálnych demokratov namiesto kresťanských demokratov.

„Nemecku sa darí dobre..avšak to neznamená, že sa darí dobre všetkým Nemcom,“ povedal a dodal, že „musíme byť lepší v mnohých oblastiach“. Na otázku, či by nebol odchod Merkelovej rizikom, odvetil, že „naopak, rizikom by bolo, ak nič nespravíme“.

Podľa posledných prieskumov verejnej mienky majú Schulzovi sociálni demokrati (SPD) 24-percentnú podporu, zatiaľ čo Merkelovej konzervatívny blok CDU-CSU 38-percentnú. Parlamentné voľby v Nemecku sa uskutočnia 24. septembra.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Angela Merkelová #Martin Schulz