Auto vo Francúzsku vrazilo do reštaurácie, zomrelo dieťa. Nešlo o terorizmus

Auto nabehlo do reštaurácie neďaleko Paríža. Zomrelo osemročné dievča a najmenej päť ľudí bolo zranených, informovala francúzska televízna stanica BFMTV.

14.08.2017 22:29 , aktualizované: 15.08.2017 07:46
francúzsko, auto, samovrah, dievča, smrť Foto: ,
Muž, ktorý sa narodil v roku 1985, sa snažil zabiť už minulý týždeň.
debata (32)

Vodič bol podľa televízie zadržaný. Hovorca francúzskeho ministerstva vnútra uviedol, že zadržaný muž sa zrejme pokúsil o samovraždu. Muž, ktorý sa narodil v roku 1985, sa snažil zabiť už minulý týždeň.

Vodič s osobným vozidlom narazil do pizzerie v obci Sept-Sorts v departmente Seine-et-Marne východne od metropoly. Zabil a zranil ľudí, ktorí sedeli na vonkajšej záhradke.

Podľa žalobcu nešlo o teroristický čin. Incident začne vyšetrovať ako vraždu. Na mieste nešťastia povedal, že páchateľ konal zámerne. Podľa ministerstva vnútra sa týmto spôsobom zrejme pokúsil o samovraždu. Žalobca dodal, že páchateľ bol veľmi pravdepodobne pod vplyvom drog.

Na sociálnych sieťach kolujú fotografie, na ktorých vozidlo stojí priamo do reštaurácie; pod ním a okolo neho sú trosky stoličiek a stolov.

Incident sa stal necelý týždeň po tom, čo muž, zrejme tridsaťšesťročný Alžírčan, narazil s osobným autom do skupiny vojakov na parížskom predmestí a šesť ich zranil.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Paríž