Traja riaditelia rezignovali pre rasizmus v Charlottesville z Trumpovho poradného zboru

Traja generálni riaditelia spoločností Intel Corp, Merck & Co Inc a Under Armour Inc rezignovali z poradného zboru amerického prezidenta Donalda Trumpa, pre jeho vlažnú reakciu na rasistické zhromaždenie v Charlottesville vo Virgínii.

15.08.2017 09:44
protest, USA, Charlottesville, Virgínia, 2017 Foto: ,
Počas sobotného stretu v Charlottesville medzi rasistami a protestujúcimi proti rasizmu zomrela jedna žena.
debata (3)

„Rezignoval som zo zboru, aby som upriamil pozornosť na vážne škody, ktoré naša nejednotná politická klíma spôsobuje pri riešení vážnych problémov…,“ povedal generálny riaditeľ Intel Chief Executive Brian Krzanich prostredníctvom svojho blogu.

Kenneth Fraizer, generálny riaditeľ spoločnosti Merck, ktorý je Afro-Američan, vyhlásil, že zbor upúšťa pre prezidentovu reakciu po násilnostiach medzi rasistami a protestujúcimi." Zdôraznil, že "chce zaujať stanovisko proti intolerancii a extrémizmu.

Generálny riaditeľ spoločnosti Under Armour, Kevin Plank, oznámil svoju rezignáciu z poradného zboru na sociálnej sieti Twitter slovami: „Zotrvávame v našom úsilí zlepšiť americkú výrobu. No Under Armour sa bude angažovať v inováciách v športe, nie v politike.“

Trump zareagoval krátko po oznámení ich rezignácií vyjadrením: „Ken Frazier z Merck Pharma rezignoval z prezidentského poradného zboru a bude mať viac času na ZNÍŽENIE CIEN LIEKOV!“

Po sobotnom rasistickom zhromaždení v meste Charlottesville v štáte Virgínia, pri ktorom zomrela jedna žena a 30 ľudí bolo zranených, americký prezident Donald Trump vyhlásil, že z násilia možno viniť viacero strán. V jeho pondelkovom vyhlásení stojí, že prezident odsudzuje neo-nacizmus a Ku Klux Klan a považuje ich za kriminálnikov po tom, ako ho stupňujúci sa politický tlak zo strany kritikov odsúdil, pretože sa jasne nevyčlenil proti belošským rasistom.

Demonštrácie v Charlottesville sa zmenili v tragédiu, keď do davu vrazilo auto a zabilo jednu ženu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #extrémizmus #Donald Trump #Charlottesville