Žena chce vybrať peniaze na zrušenie Trumpovho účtu na twitteri

Miliardu dolárov chce pomocou skupinového financovania (crowdfunding) vybrať bývalá agentka americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Valerie Plameová Wilsonová. Peniaze chce využiť na nákup akcií sociálnej siete Twitter, a to s jediným cieľom: zamedziť prístup na sieť americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

24.08.2017 08:15
Donald Trump Foto: ,
Trumpov účet na twitteri chce Valerie Plameová Wilsonová zrušiť.
debata (16)

„Ak zástupcovia twitteru nezastavia (šírenie) Trumpovho násilia a nenávisti, potom je to na nás,“ napísala Plameová Wilsonová na tej istej sociálnej sieti, ktorú sa chystá kúpiť. Svoj odkaz označila hashtagmi #BuyTwitter a #BanTrump, teda #KúpteTwitter a # ZakážteTrumpa.

Podľa textu, ktorý bývalá agentka CIA pripojila k žiadosti o finančnú podporu na crowdfundingovom serveri, prezidentove tweety podporujú zástancov nadradenosti bielej rasy či vyzívajú k násiliu na novinároch a „ničia“ tak Spojené štáty.

„Nastal čas, aby sme ho umlčali,“ povedala Plameová Wilsonová. Podľa hovorkyne Bieleho domu Sarah Huckabeeovej Sandersovej nízka suma, ktorú sa podarilo doteraz vyzbierať, ukazuje, že americký ľud má prezidentove tweety rád. Palmeovej Wilsonovej pokus bol „smiešny“. Snaha pripraviť Trumpa o právo na slobodu prejavu je podľa nej jediným výrazom nenávisti a netolerancie v tejto kauze.

Ak pomocou kampane organizátorka nezíska dostatok prostriedkov, aby kúpila kontrolný balík akcií Twitteru, bude chcieť kúpiť aspoň „výrazný podiel“, aby sa mohla pokúsiť svoj zámer presadiť na každoročnom valnom zhromaždení. Pokiaľ ani to nebude možné, chce venovať výťažok mimovládnej organizácii bojujúcej proti jadrovým zbraniam.

Práve Trumpove výroky na twitteri eskalující napätie medzi USA a Severnou Kóreou, ktorá disponuje jadrovými zbraňami, Plameová Wilsonová v sprievodnom texte kampaň ostro kritizuje.

Plameová Wilsonová by si nemohla dovoliť kúpiť kontrolný balík ani s miliardou dolárov, ktoré chce vyzbierať. V súčasnosti by toľko akcií stálo zhruba šesť miliárd dolárov. Akcie za miliardu dolárov by z nej však urobili najväčšieho akcionára, a získala by tak značný vplyv.

Totožnosť bývalej agentky CIA Valerie Plameovej Wilsonovej prezradili v širšej v snahe diskreditovať jej manžela, bývalého veľvyslanca Josepha Wilsona, ktorý kritizoval Biely dom pod vedením Georgea Busha mladšieho za prekrúcanie faktov o Iraku a jeho arzenále pred inváziou v roku 2003. CIA žena opustila v roku 2005.

Twitter sa stal obľúbeným komunikačným nástrojom amerického prezidenta. Svoje názory uverejňuje namiesto oficiálneho prezidentského účtu @POTUS prostredníctvom svojho súkromného účtu s názvom @realDonaldTrump.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #Donald Trump #zrušenie účtu