Clintonová v novej knihe píše o Trumpovi i o vlastnom zlyhaní

Nepríjemné pocity, ktoré v nej vyvolal Donald Trump, ale aj pocit vlastného zlyhania popisuje vo svojej knihe neúspešná kandidátka z amerických prezidentských volieb, Hillary Clintonová. Knihu s názvom What happened (Čo sa stalo), z ktorej audioverzie vydavateľstvo publikovalo úryvky, v Spojených štátoch vydajú 12. septembra.

24.08.2017 09:22
debata (19)

V jednej zo zverejnených častí knihy bývalá prvá dáma a ministerka zahraničných vecí opisuje prezidentskú kampaň v St. Louis začiatkom minulého októbra. „Mala som z toho husiu kožu,“ napísala Clintonová. Narážala pri tom na skutočnosť, že vo chvíľach, keď hovorila, jej republikánsky kandidát Donald Trump, stále chodil za chrbtom. „To predsa nie je v poriadku,“ myslela si vraj počas živého vysielania.

„Donald Trump za mnou sliedil… Dva dni predtým ho celý svet počul, ako sa chváli, že obchytkával nejaké ženy,“ napísala Clintonová. „Teraz sme boli na malom javisku a nech už som išla kamkoľvek, chodil stále za mnou, civel na mňa, vysmievala sa … Bolo to neuveriteľne nepríjemné, doslova mi dýchal za krk,“ dodala.

Priala si vraj zastaviť debatu, obrátiť sa na Trumpa a povedať mu: „Daj si spiatočku, ty slizký chlap, choď odo mňa preč! Viem, že rád zastrašuješ ženy, ale mňa nemôžeš zastrašiť, tak si daj spiatočku.“ Ale nakoniec Clintonová podľa svojich slov udržiavala pokoj v mysli kvôli jej dlhoročným skúsenostiam pri jednaní s mužmi, ktorí sa jej snažili zbaviť.

Okrem kritizovania Trumpa, ktorý ju porazil v minuloročných novembrových voľbách a stal sa prezidentom Spojených štátov, sa Clintonová tiež zamerala na svoje vlastné zlyhanie.

„Každý deň, ktorý som strávila ako (prezidentská) kandidátka som vedela, že sa na mňa spoliehajú milióny ľudí, a nemohla som zniesť myšlienku, že by som ich nechala v neistote. Ale urobila som to,“ napísala vo svojej knihe manželka bývalého prezidenta Billa Clintona. „Nedokázala som to a budem sa s tým musieť vyrovnávať po zvyšok môjho života,“ dodala.

Clintonová nemá ambíciu predložiť v knihe úplnú správu o boji v minuloročných prezidentských voľbách. Chce nechať čitateľa pozrieť sa za oponu týchto udalostí.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #Hillary Clinton #Donald Trump