Macron minul na vizáž 26-tisíc eur

Za tri mesiace v úrade minul francúzsky prezident Emmanuel Macron na mejkap 26-tisíc eur, teda vyše osemtisíc mesačne. Vysoké výdavky na zlepšenie vzhľadu francúzskych prezidentov nie sú síce ničím výnimočným, informácia, ktorú zverejnil magazín Le Point, však vyvolala na sociálnych sieťach ostrú kritiku.

25.08.2017 19:00
France Autism Foto: ,
Francúzsky prezident Emmanuel Macron s prvou dámou Brigitte.
debata (24)

Podľa francúzskeho magazínu Le Point využíva najmladší prezident Francúzska služby profesionálnej maskérky. Natasha B. sa o jeho vizáž stará pred každým verejným vystúpením. Jeho vzhľad mala na starosti aj počas prezidentskej kampane.

Po kritike, ktorú správa o nákladoch na Macronovu vizáž vyvolala, Elyzejský palác prisľúbil, že tieto výdavky výrazne zníži, hoci investíciu do verejného obrazu považuje za dôležitú.

Francúzske médiá v tejto súvislosti pripomínajú, že suma vyložená na zlepšenie Macronovho vzhľadu je stále nižšia, ako platil jeho predchodca François Hollande. Bývalý prezident dával na mejkap šesťtisíc eur mesačne v čistom a zároveň na plný úväzok zamestnával kaderníka, ktorý dostával 10-tisíc eur mesačne. Nicolas Sarkozy vynakladal na mejkap len o niečo menej ako Macron, a to 24-tisíc za štvrťrok.

Napriek tomu, že vysoké náklady na mejkap mali aj bývalí francúzski prezidenti, každá ďalšia kritika na Macronov účet mu na klesajúcej popularite nepridáva. Prieskum obľúbenosti novozvoleného prezidenta, ktorý robila agentúra YouGov, ukázal na ďalší pokles jeho popularity.

Na začiatku prezidentského obdobia podporovalo Macrona 57 percent opýtaných Francúzov, po sto dňoch jeho podpora klesla na 37 percent. Podľa ďalšieho prieskumu, o ktorého výsledkoch informovala agentúra AFP, 36 percent voličov je sklamaných z Macronovej vlády, 50 percent si myslí, že je ešte priskoro na závery a len zvyšných 14 percent je s prezidentom spokojných.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #Francúzsko #Emmanuel Macron