Vojak, ktorý ušiel z KĽDR, má črevá zamorené parazitmi

Stav postreleného severokórejského dezertéra je podľa lekárov stabilizovaný, no "obrovské množstvo" parazitov mu kontaminuje rany.

17.11.2017 17:49
debata (88)

Severokórejský vojak, ktorý v pondelok ušiel v prísne stráženej demilitarizovanej zóne medzi oboma Kóreami, má v črevách množstvo parazitov. Informovali o tom jeho ošetrujúci lekári v Južnej Kórei.

Štyria kolegovia na vojaka na úteku v hraničnej obci Panmundžom vypálili približne 40 striel, no jemu sa podarilo prekročiť hranice a juhokórejskí vojaci, ktorí naňho nestrieľali, ho našli na ich strane ukrytého pod kopou lístia.

V súčasnosti je jeho stav podľa lekárov stabilizovaný, no „obrovské množstvo“ parazitov mu kontaminuje rany a komplikuje liečebný proces. „Za 20 rokov lekárskej praxe som nič podobné nevidel,“ povedal novinárom jeden z lekárov s tým, že najdlhší červ, ktorého vytiahli z pacientových čriev, mal 27 centimetrov.

Do Južnej Kórey ujde každoročne okolo tisíc obyvateľov komunistickej Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR), avšak veľmi zriedkavo cez demilitarizovanú zónu, ktorá jej jedným z najprísnejšie strážených miest na svete. Severná a Južná Kórea sú technicky stále vo vojne, keďže konflikt z rokov 1950 – 1953 neukončila mierová dohoda.

88 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #Južná Kórea