Čínu pobúril prípad z materskej škôlky: Deťom pichali injekcie a podávali lieky na spanie

Deti vypovedali, že pred spaním dostávali tabletky na spanie. Rodič jedného z nich uviedol, že "neposlušné deti museli stáť za trest nahé alebo boli zamknuté v tmavej miestnosti".

24.11.2017 10:12
skolka, cina, ryb Foto: ,
Škôlka v Pekingu, ktorú spravuje spoločnosť RYB.
debata (1)

V Číne začalo vyšetrovanie prípadu používania medikamentov a injekcí v jednej súkromnej materskej škôlke v Pekingu. Prípad vyvolal znepokojenie v celej krajine. Vyšetrovanie začalo, keď si niektorí rodičia všimli vpichov na telách detí.

Škôlka patrí k reťazcu RYB, ktorý prevádzkuje zariadenia pre deti predškolského veku a v Číne ich má asi 250. V septembri spoločnosť vstúpila na burzu Wall Street. Jej vedenie sa na sociálnych sieťach za prípad v Pekingu ospravedlnilo a ubezpečilo, že učitelia, ktorých sa prípad týka, boli prepustení. Podľa čínskych zdrojov sa prepustenie týka troch osôb.

Škôlka sa nachádza v luxusnej štvrti Cchao-jang a tamojšia polícia oznámila, že na základe sťažností rodičov začala vyšetrovanie. Podľa miestnej tlače malo stopy po vpichu na tele osem detí z dvoch tried, v ktorých sú deti od dvoch do šiestich rokov.

Za trest stáť nahý alebo ísť do čiernej miestnosti

„Syn mi povedal, že si po obede bral dve tabletky a po nich spal,“ povedal jeden otec v televízii.

Ďalšie deti vypovedali, že pred spaním dostávali sirup. Ďalší rodič povedal, že „neposlušné deti museli stáť za trest nahé alebo boli zamknuté v tmavej miestnosti“.

Polícia začala prezerať zábery z bezpečnostnej kamery a pekingská komisie pre výchovu oznámila, že bola vo všetkých škôlkach v Pekingu zahájená bezpečnostná kontrola.

Spoločnosť RYB tvrdí, že chce pri vyšetrovaní spolupracovať, ale upozornila políciu aj na nepravdivé obvinenia vznášané proti nej.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #materská škôlka