V Číne zadržali učiteľku, ktorá údajne týrala deti v škôlke

Čínska polícia v sobotu zadržala učiteľku zo súkromnej materskej školy v Pekingu, ktorá je podozrivá z týrania zverených detí. V škôlke sa údajne používali k upokojeniu detí lieky a injekcie, informovala agentúra Reuters. Prípad vyvolal znepokojenie po celej krajine.

25.11.2017 13:40
debata (2)

Škôlka patrí k reťazcu RYB, ktorý prevádzkuje zariadenie pre deti predškolského veku a v Číne ich má asi 250. V septembri spoločnosť vstúpila na burzu na Wall Street. Jej vedenie sa na sociálnych sieťach za prípad v Pekingu ospravedlnilo a ubezpečilo, že učitelia, ktorých sa prípad týka, boli prepustení. Podľa čínskych zdrojov sa prepustenie týka troch osôb.

Polícia v sobotu oznámila, že zadržala dvadsaťdvaročnú učiteľku pre podozrenie z týrania detí. Okrem nej vo väzbe skončila ešte jedna 31-ročná žena, ktorá údajne šírila na internete falošné správy o situácii v materskej škole. Osoba čelí obvineniu z narušovania verejného poriadku.

Aféru okolo škôlky v luxusnej pekinskej štvrti Cchao-jang rozpútal časopis, ktorý zverejnil výpovede rodičov, podľa ktorých malo osem detí z dvoch tried na tele stopy po vpichu. Jednalo sa o deti vo veku od dvoch do šiestich rokov.

Deti podľa informácií v médiách dostávali aj prášky alebo sirupy, po ktorých spali. Jeden rodič tiež povedal, že „neposlušné deti museli stáť za trest nahé alebo boli zamknuté v tmavej miestnosti“. Podľa agentúry Reuters niektoré deti hovorili dokonca aj o nahom dospelom mužovi, ktorý u nich vykonával „lekárske prehliadky“.

Úrady pekinskej štvrti Cchao-jang už podľa agentúry Nová Čína nariadili kontrolu všetkých predškolských zariadení na svojom území.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #Čína #škôlka #učiteľka