Americký politik, ktorého mladá žena obvinila z obťažovania, sa zastrelil

Člen kentuckého parlamentu Dan Johnson spáchal samovraždu.

14.12.2017 08:58
CORRECTION Sexual Assault Allegation-Kentucky Foto:
Dan Johnson na archívnej fotografii.
debata (30)

Člen Snemovne reprezentantov amerického štátu Kentucky Dan Johnson, ktorého istá žena obvinila zo sexuálneho násilia, spáchal v stredu samovraždu. V noci o tom informovala agentúra AP.

75-ročného Johnsona, ktorý bol vlani za republikánov zvolený za zákonodarcu kentuckého parlamentu, spomínaná žena obvinila, že ju počas silvestrovskej noci v roku 2012 ako 17-ročnú v pivnici svojho domu bozkával a obchytkával. Polícia udalosť vyšetrila a uzavrela ju bez vznesenia obvinenia. Informácie o prípade boli zverejnené tento týždeň v pondelok. V utorok Johnson usporiadal tlačovú konferenciu, na ktorej obvinenia odmietol ako falošné a politicky motivované. V stredu potom na facebooku zverejnil odkaz, v ktorom napísal, že posttraumatická stresová porucha je choroba, ktorá ho pripraví o život. „Dlhšie to už nemôžem vydržať,“ uviedol.

Úrad šerifa podľa Reuters oznámil, že Johnson sa v stredu zastrelil na brehu rieky Salt River neďaleko kentuckého mesta Mount Washington. Jeho telo objavila polícia po tom, čo dostala upozornenie na znepokojujúci Johnsonov facebookový príspevok.

V USA v posledných týždňoch verejne vystúpila rada žien, ktoré prehovorili o svojich skúsenostiach ako obetí sexuálneho zneužívania. Kauzu rozpútala aféra producenta Harveyho Weinsteina, ktorého zo znásilnenia obvinilo niekoľko žien. Obvinený bol aj nestor americkej politiky, kongresman John Conyers.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Kentucky #sexuálne obťažovanie