Srbský prezident dostal list, odosielateľ sa vyhráža miliardami guliek a smrťou tretiny národa

List bol odoslaný z Nemecka a obsahuje aj narážky na úspešné chorvátske ofenzívy z polovice 90-tych rokov minulého storočia.

16.12.2017 19:21
srbsko, premiér, srbský premiér, alexander... Foto: ,
Srbský prezident Aleksandar Vučič.
debata (10)

Srbský prezident Aleksandar Vučić dostal výhražný list podpísaný, ako by ho poslali chorvátski ustašovci. Odoslaný bol z nemeckého Hannoveru a na prezidentovu belehradskú adresu bol doručený v piatok. Oznámil to srbský denník Blic s odvolaním sa na informácie z prezidentskej kancelárie.

List je podľa denníka napísaný zlou chorvátčinou, ako by ten, kto je autorom, tento jazyk nepoužíval pravidelne. V texte chýbajú diakritické znamienka a je plný pravopisných chýb. V liste sa okrem iného autor vyhráža prípravou novej Búrky a Blesku v narážke na názvy ofenzív, ktorým chorvátske sily koncom vojny v roku 1995 uštedrili zdrvujúcu porážku krajinským Srbom.

Miliardy guliek

Pisateľ, alebo pisatelia, tiež pripomína meno Anteho Pavelića, chorvátskeho nacionalistu a vodcu ustašovskej organizácie, ktorý počas druhej svetovej vojny stál na čele fašistického Chorvátska.

„Pavelićovi križiaci, ustašovští partizáni odkazujú všetkým žandárom (Srbom): máme pre vás tri miliardy guliek. Tretinu Srbov zabijeme, druhú tretinu pošleme do táborov a poslednú tretinu prinútime stať sa katolíkmi, ktorými ste kedysi boli. Srbské ženy znásilníme, aby rodili ustašovských križiakov a partizánov,“ cituje Blic text.

Priložené fotky

K listu bola priložená aj fotografia, na ktorej sú Adolf Hitler, Ante Pavelić a Hermann Göring.

Blic poznamenal, že Vučić je teraz na návšteve Kuby, z ktorej sa má do Belehradu vrátiť v nedeľu.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Srbsko #vyhrážky #Aleksandar Vučič