Požiar v Južnej Kórei si vyžiadal 29 obetí, 29 ľudí je zranených

V osemposchodovej budove fitnescentra v Južnej Kórei uhorelo najmenej 29 ľudí.

21.12.2017 13:55 , aktualizované: 21:11
SOUTHKOREA-FIRE/ Foto:
Dym stúpa z budovy, ktorú zachvátil požiar v Južnej Kórei.
debata (1)

Ďalších 29 je zranených, väčšina z nich sa nadýchala toxického dymu. Požiar už je uhasený, záchranné práce ale pokračujú a nie je vylúčené, že mŕtvych bude viac. S odkazom na juhokórejské úrady o tom informovala agentúra Reuters.

Oheň sa začal šíriť z auta zaparkovaného v podzemných garážach, plamene sa potom dostali až do najvyšších poschodí. Väčšina obetí zostala uväznená v druhom a v treťom poschodí, kde bola sauna a kúpele. Veľké množstvo toxického dymu podľa hasičov mnohým z nich zabránilo v úniku.

Hasiči uviedli, že zahynulo 12 žien a traja muži. Zvyšné telá sú spálené na nepoznanie. Do nemocnice previezli viac ako 20 osôb, ktoré sa nadýchali dymu. Pri záchrannej operácii boli okrem iného použité vrtuľníky. Hasiči vedľa budovy umiestnili matrac, do ktorej skákali tí, ktorí boli uväznení vo vyšších poschodiach. Asi 20 ľudí bolo zachránených zo strechy budovy, uviedla BBC.

V budove bolo niekoľko reštaurácií, bazén, vnútorný golfový areál a telocvične. Mesto Čečchon sa nachádza zhruba 170 kilometrov na juhovýchod od metropoly Soulu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oheň #požiar #Južná Kórea