Trump vtipkoval o využití globálneho oteplenia proti mrazom v USA

"Môže to byť najstudenejší Silvester," napísal Trump.

29.12.2017 13:31
debata (13)
Americký prezident Donald Trump v reakcii na mráz, ktorý zovrel sever a severovýchod Spojených štátov, na Twitteri poznamenal, že by nebolo zlé využiť globálne otepľovanie. Vo svojom tweete takisto kritizoval medzinárodný boj proti klimatickým zmenám, v rámci ktorého mali USA na rozdiel od ostatných krajín zaplatiť bilióny dolárov. „Môže to byť najstudenejší Silvester,“ napísal Trump. „Možno by sme mohli použiť trochu toho starého dobrého globálneho otepľovania,“ dodal. Svoj tweet zakončil odporúčaním, aby sa ľudia poriadne obliekli.

Portál buzz.ie poznamenal, že to nie je prvýkrát, čo Trump vtipkuje na tému klimatických zmien. „V New Yorku mrzne a sneží – potrebujeme globálne otepľovanie,“ napísal v roku 2012.

Trump tento rok v júni oznámil, že Spojené štáty odstúpia od parížskej dohody o ochrane klímy. Za svoje rozhodnutie, ktorého uskutočnenie potrvá niekoľko rokov, zožal kritiku vo svete aj v USA. Niektoré mestá, podniky a štáty v USA sa ale rozhodli, že klimatické dojednania budú aj tak rešpektovať.

Trump nesúhlasí s teóriou, že za rastom priemernej teploty na planéte stojí z veľkej časti ľudská činnosť, parížsku dohodu preto považuje za ohrozenie pracovných miest a rozvoja priemyslu v USA.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #globálne otepľovanie #Donald Trump