V Taliansku zadržali mafiánsky klan, ktorý ovládal podnikanie v Kalábrii

Polícia v Taliansku a Nemecku zadržala viac ako 160 ľudí a zabavila približne 50 miliónov eur z majetku patriaceho mafii. Zadržaných obvinili z viacerých zločinov súvisiacich s činnosťou mafiánskej organizácie, ktorá ovládala a finančne vykorisťovala takmer všetky odvetvia, od pekární a vinární, cez pohrebné služby, až po firmy zabezpečujúce bývanie pre migrantov a recykláciu odpadu.

09.01.2018 16:45
debata (2)

Talianski prokurátori informovali, že mafiánsky klan Farao-Marincola, ktorý je súčasťou zločineckej organizácie 'Ndrangheta, bol zapletený do takmer každej podnikateľskej činnosti v meste Ciro v Kalábrii a svoj vplyv rozširoval aj do ďalších miest v Taliansku a Nemecku.

Šéfov klanu špeciálne obvinili z vytláčania akejkoľvek konkurencie z mesta Ciro, čím nútili obyvateľov aj reštaurácie kupovať si pečivo od jedinej, nimi ovládanej pekárne. Mafiáni vyvíjali tlak aj na talianske reštaurácie v Nemecku, ktoré museli dovážať talianske víno, olivový olej a ďalšie potraviny výhradne od ich dodávateľa. Klan mal okrem toho aj politickú moc a kontrolu nad hospodárstvom sa mu darilo udržať podplácaním politikov.

Prvé zmienky o pôsobení mafiánov zo zločineckej organizácie 'Ndrangheta v Nemecku sa objavili v roku 2007 po masakre na narodeninovej oslave, pri ktorej zahynulo šesť ľudí. Jedenásť členov klanu Farao-Marincola teraz polícia zadržala v nemeckých spolkových krajinách Bádensko-Württembersko, Hesensko, Bavorsko a Severné Porýnie-Vestfálsko.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Nemecko #polícia #mafia