Pri havárii autobusu neďaleko Prahy zahynuli traja ľudia

Traja ľudia zahynuli v piatok popoludní, keď na ceste 240 pri Horoměřiciach v okrese Praha-západ v Stredočeskom kraji došlo najskôr ku kolízii osobného motorového vozidla typu Škoda Superb a autobusu a následne k nárazu autobusu do stromu.

12.01.2018 17:29 , aktualizované: 18:04
Havária autobusu Foto:
Záber na miesto nehody.
debata

Jedna z obetí nehody je z osobného auta, dve z autobusu. Príčiny nehody zatiaľ nie sú známe, informoval internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu polície Moniku Schindlovú.

Hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová uviedla, že došlo k aktivovaniu tzv. traumaplánu, čo znamená väčší počet zranených. Na miesto vyslali 11 sanitiek, troch lekárov, ako aj špeciálny automobil Atego, ktorý môže previezť viacero zranených. Nepriaznivé poveternostné podmienky neumožnili nasadenie záchranárskych vrtuľníkov.

Vážne zranenia

Podľa jej slov pre internetový server iDNES.cz už viacero zranených prepravili do nemocníc. Dve deti s úrazmi hlavy napojili na umelú pľúcnu ventiláciu a uviedli do umelého spánku.

Hovorkyňa hasičov Vladimíra Kereková potvrdila hlásenie o viacerých zranených, z ktorých sú niektorí zakliesnení. Na mieste pôsobia členovia troch hasičských útvarov, dvoch z Prahy a jedného zo Stredočeského kra­ja.

Nejasné počty

Informácie o počte zranených sa rozchádzali. Prvé hovorili až o 30 zranených vrátane 15 ťažko, spravodajský kanál verejnoprávnej Českej televízie však uvádzal spočiatku desať zranených a až neskôr tento počet zvýšil na približne 30.

Hovorkyňa stredočeských záchranárov, ktorí na miesto vyslali šesť sanitiek, Petra Effenbergerová hovorila o 15 ťažko zranených.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #havária #autobus