Haló, tu Biely dom. Linka nefunguje a môžu za to demokrati, tvrdí nový odkaz

Biely dom zmenil odkaz na záznamníku telefónnej linky, na ktorú sa môže obracať verejnosť.

22.01.2018 14:19
Biely dom Foto:
Biely dom vo Washingtone, sídlo amerického prezidenta.
debata (27)

Linka teraz kvôli platobnej neschopnosti vlády nefunguje a volajúci sa z nahrávky dozvedia, že je to chyba opozičných demokratov. Píše o tom dnes spravodajský server BBC News.

Americký Senát sa zatiaľ nedokázal dohodnúť na dočasnom rozpočte pre federálnu vládu, ktorá od soboty nemá k dispozícii peniaze na financovanie bežnej prevádzky.

„Bohužiaľ dnes nemôžeme odpovedať na váš telefonát, pretože demokrati v Kongrese bránia schváleniu financií pre chod vlády – vrátane financovania našich vojakov a ďalších národných bezpečnostných priorít – kvôli nesúvisiacej debate o imigrácii,“ uvádza sa v odkaze na záznamníku.

Nový odkaz na záznamníku v Bielom dome.

Demokratickí poslanci schválenie dočasného rozpočtu podmieňujú ochranou prisťahovalcov, ktorí do krajiny prišli bez dokladov ako deti, čo republikáni nechcú pripustiť bez súhlasu s múrom na hraniciach s Mexikom a ďalšími výdavkami na bezpečnosť.

Na sociálnych sieťach viacero diskutérov, ktorí nesúhlasia s prezidentom Donaldom Trumpom, odkaz Bieleho domu kritizovali ako predpojatý. Správa sa zdala byť tak neobvyklá, že o jej pravosti informoval aj overovací web Snopes.com.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Biely dom #odkaz