Kanadského miliardár Shermana a jeho manželku zavraždili

Kanadský miliardár Barry Sherman (75) a jeho manželka Honey (70), ktorých mŕtve telá našli v ich dome v Toronte 15. decembra 2017, sa stali obeťami vraždy, informovala v piatok tamojšia polícia.

26.01.2018 21:15
Kanada miliardár manželka vražda vyšetrovanie Foto:
Na archívnej snímke z 15. októbra 2017 kanadský miliardár Barry Sherman a jeho manželka Honey. Shermanovci, ktorých mŕtve telá našli v ich dome v Toronte 15. decembra 2017, sa stali obeťami vraždy.
debata

Tento záver je podľa slov policajnej dôstojníčky Susan Gomesovej výsledkom šesťtýždňového vyšetrovania kauzy, zatiaľ bez vznesenie akéhokoľvek obvinenia.

Detektívi prevzali vyšetrovanie prípadu ako „podozrivého“ úmrtia po tom, čo z výsledkov pitvy vyplynulo, že dvojica zomrela na následky „ligatúry hrdla“, teda škrtenia. Dvojicu našli v polosede pripútanú na zábradlie vnútorného bazéna. Podľa vtedajšej informácie polície sa nenašli známky násilného vniknutia do domu.

Vyšetrovatelia vyzvali širokú verejnosť, aby pomohla užitočnými informáciami pri objasňovaní záhadnej smrti Shermanovcov, ktorá bola svojho času najčítanejšou správou v kanadskej tlači.

Štyri deti Shermanovcov už v počiatočnom štádiu vyšetrovania dementovali špekulácie o možnej vražde manželky a následnej samovražde miliardára konštatujúc, že ich rodičia sa tešili zo života a boli oddaní svojej rodine a komunite, čo je úplne nezlučiteľné s chýrmi o okolnostiach týkajúcich sa ich smrti, ktoré sa objavili v médiách.

Barry Sherman bol zakladateľom a šéfom farmaceutického gigantu Apotex, ktorý predáva generické lieky po celom svete. Bol pätnástym najbohatším človekom v Kanade s majetkom v hodnote 3,15 miliardy eur a prominentným filantropom.

Fred Walks, realitný developer a blízky priateľ Shermanovcov, uviedol pre denník Toronto Star, že Apotex bol zapletený do mnohomiliardových súdnych procesov. Walks naznačil, že Sherman mohol mať pri podnikaní v tomto priemysle „nepriateľov v globálnom meradle“.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Kanada #miliardár #Barry Sherman