Kimov brat sa niekoľko dní pred tým, ako ho zavraždili, stretol s Američanom

Nevlastný brat severokórejského vodcu Kim Čong-una sa niekoľko dní pred tým, ako ho zavraždili, stretol s bližšie neidentifikovaným Američanom kórejského pôvodu.

29.01.2018 12:52
Siti Aisyahová Foto: ,
Indonézanku Siti Aisyahovú, obvinenú zo zabitia Kim Čong-nama na archívnej snímke z apríla 2017 eskortuje polícia zo súdu v Sepangu.
debata (2)

Počas procesu s dvoma ženami obvinenými z vraždy Kim Čong-nama to uviedol policajný svedok. Podľa neho sa muži stretli 9. februára v hoteli na jednom z malajzijských ostrovov v súostroví Langkawi. Jeho identitu však nevedel určiť a vysvetlil, že stretnutie nemalo nič spoločné s hotovosťou 138-tisíc dolárov, ktorú našli v Kimovej taške, keď ho zabili.

Dve ženy, Vietnamka Doan Thi Huong a Indonézanka Siti Aisyah sú podozrivé z toho, že vlani 13. februára otrávili Kim Čong-nama tak, že mu na letisku v Kuala Lumpure potreli tvár jedom. Použili pritom nervovoparalytickú bojovú látku VX, ktorú OSN zaradila medzi zbrane hromadného ničenia. Ženy tvrdia, že sú nevinné. V prípade usvedčenia im hrozí trest smrti. Pchjongjang akékoľvek spojenie s vraždou odmieta.

Zábery z letiska, na ktorých je vidno, ako Kima zabili.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR #vražda #Malajzia #Kim Čong-nam