Výbuch na strelnici na severe Rakúska si vyžiadal dvoch ťažko zranených

Dvoch ťažko zranených si vyžiadal výbuch v muničnom skladu v areáli súkromnej strelnice na severe Rakúska. Podľa denníka Heute sa na mieste ozývajú ďalšie výbuchy. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

01.02.2018 13:52
debata

K výbuchu došlo v sklade munície v areáli súkromnej strelnice v obci Desselbrunn, ktorá leží asi 50 kilometrov juhozápadne od hornorakúskej metropoly Linzu. Oba ťažko zranení sú podľa polície civilisti. Na pomoc im prileteli dva vrtuľníky, ktoré ich transportovali do nemocníc v Salzburgu a Viedni.

Podľa denníka Heute patrí strelnica hornorakúskému poľovníckemu združeniu. Zranenými sú podľa neho muž, ktorý pracoval v areáli, a jeden hosť. „Z doposiaľ neznámych príčin začalo horieť. Jeden z nich sa pokúsil oheň uhasiť, sám však začal horieť,“ uviedol zástupca strelnice Reinhard Mair.

Polícia na twitteri vyzvala, aby sa zvedavci držali ďalej od muničného skladu, pretože strelivo ďalej vybuchuje. Osoby podľa polície ale už žiadne v ohrození nie sú.

Na mieste je podľa denníka Heute zhruba stovka hasičov, žiadny z nich sa však zatiaľ neodvažuje k muničnému skladu priblížiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Rakúsko #strelnica