Izraelské vzdušné sily pokračujú v odvetných náletoch na pásmo Gazy

Útok vzdušných síl židovského štátu sa odohral v piatok neskoro večer a nasledoval po sérii podobných náletov zo štvrtka.

03.02.2018 11:44
debata (3)

Izrael už druhú noc po sebe podnikol nálety v pásme Gazy, ktoré sú podľa vyjadrenia armády reakciou na raketové ostreľovanie prichádzajúce z tejto palestínskej enklávy, informovala v sobotu agentúra DPA.

„Bojové stíhačky zasiahli na juhu pásma Gazy objekt Hamasu skladajúci sa z dvoch stavieb vojenského účelu,“ uviedla izraelská armáda na twitteri s tým, že obviňuje Hamas zo všetkého násilia, ku ktorému dochádza v pásme Gazy. Útok vzdušných síl židovského štátu sa odohral v piatok neskoro večer a nasledoval po sérii podobných náletov zo štvrtka.

Pásmo Gazy je od roku 2007, keď sa v ňom ujalo vlády hnutie Hamas, pod prísnou blokádou Egypta a Izraela. Z hľadiska humanitárnej situácie nie je na tom práve najlepšie.

Izrael považuje Hamas za teroristickú skupinu. Nového vodcu politického krídla Hamasu Ismáíla Haníju zaradili Spojené štáty tento týždeň na zoznam medzinárodných teroristov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Pásmo Gazy