Demokrati sú ochotní ‘vyčistiť’ svoje memorandum o vyšetrovaní FBI

Vo Washingtone to v nedeľu vyhlásil poslanec Adam Schiff, ktorý je členom výboru Snemovne reprezentantov pre kontrolu tajných služieb. Prezident Donald Trump minulý týždeň odmietol dokument zverejniť, pretože obsahuje utajované skutočnosti.

12.02.2018 10:28
debata

Memorandum demokratov je odpoveďou na správu republikánov, ktorá vyšetrovateľa FBI obviňuje zo zaujatosti proti Trumpovi pri vyšetrovaní ruskej kauzy. Kým republikánsky dokument Trump napriek odporu FBI odtajnil, memorandum demokratov uvoľniť odmieta. Obsahuje vraj príliš veľa citlivých informácií, ktoré sú predmetom utajenia.

Biely dom cez víkend demokratov uistil, že akonáhle svoje vyhlásenie „vyčistia“, prezident ho bez námietok zverejní.

Záležitosť sa stala predmetom vyhroteného sporu: demokrati Trumpa obviňujú z nadržiavania republikánom a zo snahy poškodiť FBI, republikáni zase hovoria o pasci, ktorú na hlavu štátu nastražili demokrati zámerným zaradením tajných informácií do svojho memoranda. Trumpa tak vraj teraz môžu obviňovať z nedostatku transparentnosti.

Schiff vyhlásil, že demokrati obsah svojho memoranda konzultujú s FBI a sú pripravení vyradiť všetky pasáže, ktoré by mohli poškodiť zdroje a metódy vyšetrovateľov. Dúfajú vraj, že potom Trumpove výhrady odpadnú.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #memorandum #demokrati #republikáni #Donald Trump #zasahovanie do volieb