Bývalý člen Trumpovho tímu sa priznal v rámci vyšetrovania zásahov Ruska

Gates sa priznal k trestným činom sprisahania a nepravdivých výpovedí v rámci vyšetrovania údajných ruských zásahov do amerických volieb v roku 2016.

23.02.2018 22:10
debata (16)

Bývalý člen volebného tímu Donalda Trumpa a jeho niekdajší obchodný partner Rick Gates sa v piatok priznal k trestným činom, z ktorých ho obviňuje zvláštne oddelenie Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) vedené Robertom Muellerom. Oznámila to agentúra AP.

Gates sa priznal k trestným činom sprisahania a nepravdivých výpovedí v rámci vyšetrovania údajných ruských zásahov do amerických volieb v roku 2016.

Štyridsaťpäťročný Gates, bývalý Trumpov poradca, sa priznal v piatok na pôde federálneho súdu vo Washingtone. Gatesovo konanie je podľa AP signálom, že obvinený sa rozhodol s Muellerovým tímom spolupracovať.

Gatesa spoločne s Paulom Manafortom, bývalým šéfom Trumpovej predvolebnej kampane, vo štvrtok obvinili v dovedna 32 bodoch obžaloby z falšovania daňových priznaní, utajenia zahraničných účtov i bankových podvodov.

Dvojicu špeciálny vyšetrovateľ obvinil už vlani v októbri v 12 bodoch obžaloby okrem iného zo sprisahania, prania špinavých peňazí a falošných alebo zavádzajúcich výpovedí.

Manafort všetky obvinenia naďalej popiera a trvá na svojej nevine.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Donald Trump #Rick Gates