Útok na antifašistickú centrálu v Grécku si vyžiadal päť ranených

Pri útoku ôsmich maskovaných osôb na antifašistickú centrálu v gréckom prístavnom meste Pireus v nedeľu zranili päť ľudí.

26.02.2018 07:57
debata

Dvoch z nich hospitalizovali. Podľa polície je medzi zranenými aj žena blízka antifašistickému raperovi Pavlosovi Fysasovi, ktorého v septembri roku 2013 dobodali členovia neonacistického hnutia Zlatý úsvit.

„Dnes (v nedeľu) popoludní, keď sme otvárali svoje miestnosti pre pravidelnú týždennú schôdzku, zaútočili na nás členovia skupiny Zlatý úsvit s prilbami vyzbrojení železnými tyčami a svetlicami,“ uviedlo na facebooku zoskupenie Centrum Favela, ktoré sa stalo terčom útoku už vlani v auguste.

Podľa miestnej tlače protiteroristická jednotka polície zadržala štyri osoby. Pri domových prehliadkach v ich bydliskách našla polícia plagáty s neonacistickou propagandou a športové zbrane.

Sedemdesiat predstaviteľov Zlatého úsvitu teraz súdia na základe rôznych obvinení okrem iného z členstva v zločineckej organizácii alebo z podielu na vražde Fysasa. Zlatý úsvit je štvrtou najsilnejšou stranou v gréckom parlamente.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #útok #zlatý úsvit #favela