Kuciakova spolupracovníčka z Česka dostala ochranku

Česká novinárka Pavla Holcová, zakladateľka Českého centra pre investigatívnu žurnalistiku, ktorá spolupracovala s Jánom Kuciakom na jeho poslednom článku, dostala ochranu českej polície.

28.02.2018 07:50
debata (24)

Informoval o tom server českého týždenníku Respekt. Ten pripomenul, že centrum, ktoré novinárka založila, je zapojené do projektu Organized Crime and Corruption Reporting Project a Pavla Holcová s Jánom Kuciakom spolupracovala jeden a pol roka na jeho poslednom článku o talianskej mafii na východnom Slovensku.

Holcová o ochranke nechcela hovoriť, pre týždenník povedala: „Nehnevajte sa, ale nechcem a nemôžem sa k tomu vyjadrovať.“

Server tiež napísal, že práve spolupráca Pavly Holcovej s Jánom Kuciakom by mohla byť „presahom prípadu do Česka,“ o ktorom informovali na tlačovej konferencii premiér Slovenskej republiky Robert Fico a prezident Policajného zboru Slovenskej republiky Tibor Gašpar.

Jána Kuciaka (27) našli v nedeľu spoločne s jeho snúbenicou zastrelených v ich dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta. Políciu zalarmovala rodina, ktorej sa mladý pár už týždeň neozval. Keď policajti prišli na miesto, videli cez okno ležať niekoho na zemi. Privolali hasičov a za ich asistencie dom otvorili.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #policajná ochrana #vražda novinára Jána Kuciaka