Papua-Nová Guinea: Zemetrasenie neprežilo najmenej 125 ľudí

Silné zemetrasenie, ktoré zasiahlo koncom februára tichomorský štát Papua-Nová Guinea, si vyžiadalo najmenej 125 obetí na životoch a približne 35 000 ľudí donútilo opustiť svoje domovy. S odvolaním sa na vyhlásenie polície o tom informovala agentúra AP.

14.03.2018 12:41
Papua zemetrasenie obete nárast dotras silný Foto:
Na snímke z videa sa ľudia zhromažďujú na mieste masívneho zosuvu pôdy následkom zemetrasenia v meste Mendi, Papua-Nová Guinea.
debata

Vo vnútornej časti ostrova Nová Guinea, ktorú zasiahli 26. februára otrasy s magnitúdou 7,5, prebieha rozsiahla operácia na pomoc obyvateľstvu, pričom nie je vylúčené, že počet mŕtvych ešte stúpne. Správy o následkoch katastrofy prenikajú na verejnosť len pomaly, keďže ide o odľahlý a málo rozvinutý región.

Z postihnutej oblasti naďalej hlásia silné dotrasy. Podľa informácií zo začiatku marca si tieto dotrasy vyžiadali ďalšie obete na životoch.

Polícia najnovšie uviedla, že pri februárovom zemetrasení zahynulo 80 ľudí v provincii Hela a ďalších 45 v provincii Southern Highlands. Obyvatelia, ktorí museli opustiť svoje príbytky, zostávajú v zriadených opatrovateľských centrách. Mnohé školy sú naďalej zatvorené a cesty neprejazdné v dôsledku zosuvov pôdy.

debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #Papua Nová Guinea