Pri zrútení mosta pre peších v Miami zahynuli šiesti ľudia

Zrútenie nadchodu pre chodcov, ktorý vo štvrtok spadol na frekventovanú cestu neďaleko Miami na americkej Floride a zavalil autá, si vyžiadal šesť mŕtvych. Deväť zranených osôb hospitalizovali.

15.03.2018 22:19 , aktualizované: 16.03.2018 11:56
zrútenie most USA Miami Foto: ,
Hlavný spoj mosta v Miami, ktorý sa vo štvrtok zrútil.
debata (8)

Na šesť sa zvýšil počet obetí pádu mosta pre peších, ku ktorému došlo vo štvrtok v meste Miami v americkom štáte Florida. Deväť ďalších osôb utrpelo zranenia, informovala v piatok spravodajská stanica BBC.

Polícia oznámila smrteľnú bilanciu po tom, ako záchranári v noci pátrali po osobách uväznených pod spadnutou konštrukciou. Polícia zatiaľ nechcela o obetiach bližšie informovať.

Most, ktorý viedol ponad rušnú šesťprúdovú komunikáciu, sa nečakane zrútil v čase, keď na križovatke po ním svietila červená a na ceste stál rad áut. Most, na ktorom boli v tom čase aj robotníci, spadol podľa polície na najmenej osem vozidiel. Jeden svedok pre televíziu ABC News uviedol, že výkriky ozývajúce sa z áut boli „desivé“.

Nedokončený most nachádzajúci sa neďaleko areálu Floridskej medzinárodnej univerzity (FIU) sa zrútil krátko pred 14.00 h miestneho času len niekoľko dní po tom, čo jeho stavitelia položili v sobotu na nosné pylóny 950 ton vážiacu mostovku.

Most mal spájať univerzitný kampus s miamským predmestím Sweetwater. Podľa vyjadrenia univerzity bol navrhnutý tak, aby vydržal až 100 rokov a mal prežiť aj hurikán piatej kategórie. Floridský guvernér Rick Scott uviedol, že okolnosti pádu mosta sa budú vyšetrovať, a ak sa zistí, že niekto pochybil, „ponesie za to zodpovednosť“.

Záchranári pátrajú po ďalších možných obetiach, ktoré mohol most zavaliť. Na miesto vyslali záchranárov so psami, aj tím so špeciálnymi kamerami či zariadením na zachytávanie zvuku. Príčinu nešťastia v súčasnosti vyšetrujú.

Na mieste nešťastia zasahovali všetky zložky záchranného systému a polícia.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #tragédia #zrútenie #Miami