Putin a Erdogan hoorili telefonicky o pripravovaných akciách v Ankare

Obe strany zdôraznili v telefonáte význam ďalšieho rozvoja dvojstranných vzťahov.

27.03.2018 20:06
putin, erdogan Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a jeho turecký náprotivok Recep Tayyip Erdogan.
debata (1)

Aj o pripravenom rusko-turecko-iránskom summite, ktorého dejiskom bude začiatkom apríla Ankara, sa hovorilo v utorkovom telefonáte prezidentov Ruskej federácie a Turecka Vladimira Putina a Recepa Tayyipa Erdogana. Informovali o tom ruské médiá s odvolaním sa na tlačovú službu Kremľa.

Podľa rovnakých zdrojov obaja štátnici hovorili tak o blížiacom sa rokovaní rusko-tureckej rady pre spoluprácu v Ankare, ako aj o prípravách druhej vrcholnej schôdzky spomínaných troch krajín garantujúcich astanský proces. Na trilaterálnom summite v Ankare, ktorý bude pokračovaním schôdzky z kazašskej Astany z januára 2017, by sa opäť malo hovoriť o aktuálnom vývoji v Sýrii.

Najvyšší turecký predstaviteľ využil príležitosť, aby vyjadril ruskému prezidentovi sústrasť v súvislosti s tragédiou v obchodnom centre v sibírskom Kemerove, pri ktorom vyhaslo najmenej 64 životov.

Obe strany zdôraznili v telefonáte význam ďalšieho rozvoja dvojstranných vzťahov.

Ako už skôr informoval šéf tureckej diplomacie Mevlüt Čavušoglu, rusko-turecká rada pre spoluprácu bude v Ankare rokovať 3. apríla. Prezidenti oboch krajín sa predtým zúčastnia na položení základného kameňa jadrovej elektrárne Akkuyu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Turecko #Vladimir Putin #Recep Tayyip Erdogan