USA a Mexiko budú spolupracovať na riešení migrácie

Spojené štáty a Mexiko chcú spoločne hľadať riešenia nelegálnej migrácie do USA. Na twitteri to oznámil mexický minister vnútra Alfonso Navarrete Prida, ktorý o téme v pondelok telefonicky rokoval s americkou ministerkou pre vnútornú bezpečnosť Kirstjen Nielsenovou.

03.04.2018 08:02
debata (1)

Obaja ministri o migrácii rokovali len krátko po tom, čo americký prezident Donald Trump v nedeľu Mexiko kritizoval za to, že sa migrantom na ceste do USA nijako nesnažia brániť v priechode cez jeho územie, napísala v noci na dnes agentúra Reuters.

„Dohodli sme sa, že preveríme najlepšie možnosti, ako vyriešiť v zhode so zákonmi našich krajín problém toku migrantov,“ uviedol Alfonso Navarrete Prida.

Trump cez víkend obvinil Mexiko, že sa nesnaží zastaviť na svojich južných hraniciach migrantov, ktorí cez jeho územie mieri do USA. „Musia zastaviť veľký drogový a migračný tok, inak zablokujem ich dojnú kravu NAFTA. Potrebujeme múr!“ napísal Trump na twitteri s odkazom na terajšie rokovania o budúcej podobe Severoamerickej dohody o voľnom obchode (NAFTA). Trump tvrdí, že terajšia podoba NAFTA je pre USA nevýhodná, preto chce dohodu upraviť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nafta #migrácia #Donald Trump #múr na hranici USA-Mexiko