Americká polícia zadržala strelca z reštaurácie v Nashville

Polícia zadržala v pondelok muža podozrivého zo streľby v meste Nashville v americkom štáte Tennessee, ktorá si v nedeľu vyžiadala štyri obete. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie miestnych úradov.

23.04.2018 09:21 , aktualizované: 20:48
Waffle House streľba Nashville reštaurácia Foto: ,
Ľudia si prezerajú miesto pri streľbou rozbitom okne v reštaurácii Waffle House nedeľu 22. apríla 2018 v Nashville. Štyria ľudia zomreli po tom, čo strelec začal v nedeľu v reštaurácii strieľať.
debata (1)

Po predpokladanom páchateľovi, 29-ročnom Travisovi Reinkingovi, od nedele pátralo v Nashville a jeho okolí viac než 100 policajtov, ako aj desiatky federálnych agentov. Okolnosti zadržania neboli bezprostredne zná­me.

Polícia uviedla, že Reinking bol v čase incidentu takmer nahý a ozbrojený útočnou puškou. Najskôr spustil paľbu na parkovisku pri reštaurácii Waffle House na predmestí Nashvillu, kde zabil dvoch ľudí. Vzápätí vtrhol do priestorov samotnej reštaurácie, kde zabil tretieho človeka; štvrtá obeť podľahla vážnym zraneniam po prevoze do nemocnice. Streľba si vyžiadala štyroch zranených.

Reinkingovi sa podarilo ujsť po tom, čo mu zbraň vytrhol jeden z hostí reštaurácie. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy, avšak miestna polícia v tejto súvislosti uviedla, že páchateľ mohol trpieť psychickými problémami.

Podľa šéfa polície v Nashville Steva Andersona nie je motív jeho činu bezprostredne známy, aj keď Reinking by mohol mať „psychické problémy“.

Reinking sa do Nashville presťahoval iba nedávno z mesta Morton v štáte Illinois. Vlani v júli ho zadržali po tom, čo prenikol do zakázanej zóny blízko Bieleho domu. Zadržaný bol po tom, čo odmietol zónu opustiť s tým, že sa chce stretnúť s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, uviedli miestni predstavitelia. V čase tohto incidentu ozbrojený nebol.

V máji 2016 Reinking polícii povedal, že ho prenasleduje americká speváčka Taylor Swiftová, ktorá sa mu nabúrala do jeho telefónu. Nie je tiež jasné, z akého dôvodu sa páchateľ presťahoval do Nashville – či kvôli tomu, aby bol v blízkosti speváčky.

V auguste minulého roka, po incidente pri Bielom dome, Reinking polícii v Illionis povedal, že chce podať oznámenie na 20 až 30 ľudí, ktorí mu odpočúvajú telefón a počítač. Tiež sa mal polícii sťažovať, že ľudia pred jeho domom „štekajú ako psy“.

Podľa inej správy z úradu miestneho šerifa vtrhol Reinking vlani v júni do verejného bazéna v Tremonte v štáte Illionis a skočil do vody oblečený v spodnej bielizni a ružovom dámskom kabáte. V prípade nebolo vznesené obvinenie, pripomína AP.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #zadržanie #Nashville