Španielku stretla nečakaná sláva, podobá sa totiž Trumpovi

Nečakaná sláva stretla na sociálnych sieťach postaršiu Španielku Dolores Leisovú. Stredom záujmu sa stala kvôli tomu, že sa nápadne podobá americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, napísala agentúra AP.

26.04.2018 08:29
Dolores, Trump Foto: ,
Španielka Dolores Leisová na fotografii, ktorá časom zľudovie. Dôvodom je jej podoba na amerického prezidenta Donalda Trumpa.
debata (26)

Fotografiu 64-ročnej ženy s motykou hodenou cez rameno zverejnil na Instagrame novinár, ktorý pracoval na článku o poľnohospodárstve v severozápadnom Španielsku.

Na snímku ihneď reagovali tisícky užívateľov sociálnej siete a začali s nadsádzkou žiadať Leisovú o komentár k americkej politike i medzinárodným témam. „Hovorím si, že to musí byť kvôli tej farbe vlasov,“ zverila sa Španielka denníku La Voz de Galicia.

S Trumpom toho príliš spoločného nemá, jednou z vecí je napríklad fakt, že nepoužíva mobilný telefón a nemá potrebu sa nijako vyjadrovať na sociálnych sieťach. Teraz si ale práve tam získala veľké množstvo fanúšikov. „Mohli by sme nahradiť Trumpa touto tvrdo pracujúcou ženou?“ napísal jeden z užívateľov Instagramu. Iní, ktorí Leisovú nazývajú „Trumpova sestra z Galície“, zase vyzvali k preskúmaniu prípadných rodinných väzieb amerického prezidenta na Španielsko.

Žena pôvodom z Galície žije v rovnakom meste odvtedy, čo sa pred 40 rokmi vydala za svojho manžela. Pracuje doma a na svojom hospodárstve, kde na ňu minulý týždeň novinár narazil, keď sadila zemiaky.

Ako Španielka uviedla, súčasná mediálna sláva ju nijako nezasiahla, pretože bez smart telefónu je pre ňu jednoduché dianie na internete jednoducho ignorovať.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump