'Putinovi' Noční vlci navštívili Frýdek-Místek

Do českého mesta Frýdek-Místek dorazil ruský motorkársky klub Noční vlci, ktorý je blízky prezidentovi Vladimírovi Putinovi.

04.05.2018 13:07
Noční vlci Foto: ,
Členovia motorkárskeho klubu Noční vlci počas pietneho podujatia kladenia vencov pri Pamätníku SNP v Banskej Bystrici v rámci Cesty víťazstva v máji 2016.
debata (46)

Ruskí motorkári tvrdia, že slávnostnou jazdou uctievajú padlých vojakov Červenej armády z druhej svetovej vojny. Kritici však v ich spanilých jazdách vidia predovšetkým ruskú propagandu.

Noční vlci vyrazili na „Cestu víťazstva“ z Moskvy do Berlína na sklonku apríla. Do Frýdku-Místku dorazila zhruba tridsiatka motorkárov, nie všetci ale boli členmi Nočných vlkov. V kolóne tvorenej takmer výhradne motorkami západnej výroby boli najmä miestni a slovenskí motorkári, ako aj niekoľko motoriek s nemeckými ŠPZ. Spoločne sa potom zúčastnili na spomienkovom akte pri pomníku a hroboch sovietskych vojakov padlých pri oslobodzovaní Frýdku-Místku a okolia.

Z Frýdku-Místku zamieria Noční vlci na Slovensko, kde navštívia Banskú Bystricu, Trnavu alebo Bratislavu. Na české územie by sa mali vrátiť v nedeľu, keď navštívia Brno, Rakvice a Prahu. Ďalej potom cez Drážďany a Torgau zamieria do Berlína, uvádza portál iDNES.cz.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Rusko #Vladimir Putin #Noční vlci #Frýdek-Místek