Morawieczki: Maďarsko bude opäť konštruktívne k otázkam EÚ

Po výraznom víťazstve vládnej strany Fidesz v maďarských parlamentných voľbách bude Maďarsko pokračovať na ceste reforiem a aj v budúcnosti sa bude stavať konštruktívne k aktuálnym otázkam Európskej únie, povedal vo Varšave poľský premiér Mateusz Morawiecki, ktorý prijal znovuzvoleného predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána.

14.05.2018 16:29
orbán, morawiecki Foto: ,
Poľský premiér Mateusz Morawiecki prijal vo Varšave znovuzvoleného predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána.
debata (3)

Morawieczki sa poďakoval Orbánovi za to, že jeho prvá oficiálna zahraničná cesta viedla práve do Varšavy, informoval spravodajský server hirado.hu. Poľský premiér zdôraznil, že v otázkach prisťahovaleckých kvót má Poľsko totožný postoj s Maďarskom.

Orbán vyzdvihol priateľstvo Maďarska s Poľskom a ocenil výkon Poľska v oblasti rodinnej politiky, ktorá je podľa jeho slov dobrým príkladom aj pre Maďarsko.

Maďarský ministerský predseda podotkol, že migrácia nie je iba taktickou, ale aj principiálnou otázkou. „Naši predkovia by sa obracali v hrobe, ak by sme súhlasili s tým, aby o tom, komu dovolíme zdržiavať sa na našom území, rozhodoval niekto iný,“ poznamenal Orbán, podľa ktorého sú názory Poľska a Maďarska zhodné aj v otázke diskusie vedenej o rozpočte EÚ.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Maďarsko #Viktor Orbán #Mateusz Morawiecki