Pátranie po zmiznutom malajzijskom boeingu sa skončí budúci týždeň

Malajzijská vláda budúci týždeň ukončí pátranie po lietadle Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré s 227 cestujúcimi a 12 členmi posádky zmizlo ešte 8. marca 2014 počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Informoval o tom v stredu malajzijský minister dopravy Anthony Loke, uviedla agentúra AP.

23.05.2018 12:51
debata (7)

Malajzia podpísala v januári s americkou spoločnosťou Ocean Infinity dohodu o obnovení pátrania po lietadle letu MH370. Oblasť, v ktorej sa pátralo, mala rozlohu 25 000 štvorcových kilometrov a nachádzala sa severne od predchádzajúcej zóny pátracích operácií v južnej časti Indického oceánu.

Loke uviedol, že posledný pokus o vypátranie zmiznutého malajzijského lietadla sa mal uskutočniť v závere apríla, ale na žiadosť spoločnosti Ocean Infinity sa vláda rozhodla tento termín posunúť až na 29. mája.

Minister dodal, že malajzijská vláda budúci týždeň rozhodne o ďalšom postupe.

Ocean Infinity sa zaoberá skúmaním morského dna a vykonáva pátranie vo veľkých hĺbkach, pričom využíva techniku schopnú pracovať v autonómnom režime. Spolupracuje tiež so súkromnými spoločnosťami a podieľa sa na výskumných projektoch. Avizovala, že svoje služby si bude účtovať jedine v prípade, že trup lietadla nájde.

Po troskách lietadla pátrali vyšetrovacie tímy z Austrálie, Číny a Malajzie. Akciu ukončili bez úspechu vlani v januári po 1046 dňoch.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #malajzijské lietadlo #Boeing 777 #malajzijská vláda