Georgea Busha staršieho opäť hospitalizovali

Niekdajšieho amerického prezidenta Georgea H.W. Busha v nedeľu hospitalizovali v nemocnici v štáte Maine pre problémy s nízkym krvným tlakom a pre vyčerpanosť. Na sociálnej sieti Twitter to oznámil Jim McGrath, hovorca 93-ročného bývalého najvyššieho predstaviteľa USA.

27.05.2018 21:20
George HW Bush Foto: ,
Niekdajšieho amerického prezidenta Georgea H.W. Busha hospitalizovali.
debata (20)

Busha staršieho prijali do nemocnice Southern Maine Health Care, kde zrejme zostane niekoľko dní na pozorovanie.

„Exprezident je pri vedomí a v bdelom stave a nemá žiadne ťažkosti,“ napísal hovorca McGrath, ktorého citovala agentúra Reuters.

Bush sa pred hospitalizáciou zdržiaval v rodinnej rezidencii v Kennebunkporte v štáte Maine. V sobotu sa tam zúčastnil na podujatí amerických vojnových veteránov.

George Bush starší trpí formou Parkinsonovej choroby a často ho trápia zápaly pľúc a ďalšie infekcie. Naposledy ho hospitalizovali 22. apríla v jeho domovskom Houstone, deň po pohrebe jeho manželky Barbary, s ktorou bol ženatý 73 rokov. V tamojšej nemocnici pobudol kvôli infekcii, ktorá sa rozšírila do krvného obehu, skoro dva týždne.

George H.W. Bush bol šéfom Bieleho domu v rokoch 1989–93 ako 41. prezident Spojených štátov amerických. V súčasnosti je najstarším žijúcim bývalým prezidentom USA. Je tiež zároveň otcom neskoršieho amerického prezidenta Georgea W. Busha (2001–09).

20 debata chyba
Viac na túto tému: #George Bush starší