Pri potopení sa turistickej lode v USA zahynulo 17 ľudí

Potápači v piatok vytiahli posledné nezvestné telá z trosiek lode, ktorá sa potopila o deň skôr počas búrky na jazere v blízkosti populárnej destinácie v štáte Missouri. Spolu tak zahynulo 17 ľudí. Ide o jeden z najsmrteľnejších turistických incidentov v Spojených štátoch vôbec, konštatuje agentúra Reuters.

20.07.2018 07:43 , aktualizované: 23:25
debata (8)

V obojživelnom vozidle v štýle druhej svetovej vojny sa viezlo 31 cestujúcich vrátane detí, keď búrka zasiahla jazero Table Rock pri meste Branson. Video z incidentu ukázalo, že plavidlo bolo poškodené vlnami.

Kelli Jonesová, hovorkyňa guvernéra štátu Missouri Mikea Parsona, neskôr informovala, že až deväť z obetí na životoch pochádza z jednej rodiny, ktorej dvaja ďalší členovia nehodu prežili.

„Kačacie lode“ boli zapojené do série smrteľných nehôd, ktoré za posledné dve desaťročia zabili viac ako tri desiatky ľudí po Spojených štátoch.

Záchranári na jazere Table Rock Lake po... Foto: Reuters, SOCIAL MEDIA
Missouri, turistická loď Záchranári na jazere Table Rock Lake po potopení turistickej lode. Nehoda má viacero obetí.

Podľa miestneho zdravotníckeho centra siedmich zranených ľudí hospitalizovali, pričom dvaja dospelí sú v kritickom stave. Štrnásť osôb nešťastie prežilo. Obete sú vo veku od jedného do 70 rokov.

K nehode došlo v noci na piatok na jazere Table Rock Lake. Za príčinu nešťastia označili úrady nepriaznivé počasie. V oblasti vydali vo štvrtok varovanie pred búrkou a zaznamenali tam vietor s rýchlosťou vyše 100 kilometrov za hodinu.

Potopená loď zostala pod hladinou jazera a na mieste zasahovali aj potápači. Šerif missouriského okresu Stone Doug Rader uviedol, že úradom sa už podarilo potopenú loď lokalizovať a čoskoro by ju mohli vyloviť. Americký prezident Donald Trump pozostalým prostredníctvom Twitteru vyjadril sústrasť.

Table Rock Lake je umelo vytvorené jazero južne od mesta Springfield, v blízkosti hraníc s Arkansasom.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #nehoda