Trump našiel v krajinách NATO jedného alebo dvoch diktátorov

Americký prezident Donald Trump našiel v členských krajinách Severoatlantickej aliancie "jedného alebo dvoch diktátorov". Šéf Bieleho domu to vyhlásil na štvrtkovom stretnutí so zamestnancami oceliarne v meste Granite City v štáte Illinois. Koho mal na mysli, nespresnil.

27.07.2018 06:45
Finland Trump Putin Summit Foto: ,
Podľa washingtonského denníka mohol mať Trump na mysli Turecko, ktoré krátko predtým tvrdo kritizoval za väznenie amerického pastora Andrewa Brunsona.
debata (31)

Trump komentoval svoju nedávnu účasť na summite NATO v Bruseli, kde členské štáty vyzval na zvýšenie zbrojných výdavkov na prisľúbenú hranicu dvoch percent. „Sú to králi, kráľovné, prezidenti, premiéri – a diktátor alebo dvaja, tí by mohli platiť zo všetkých najľahšie,“ povedal v prejave prezident podľa denníka Washington Examiner.

„Na konci stretnutia súhlasili s tým, že budú platiť stovky miliárd dolárov navyše … Šéf NATO, generálny tajomník Stoltenberg, povedal, že teraz zaplatia svoje účty a že sú hrdí na to, že to urobia. Tlač však tvrdila, že som s nimi zaobchádzal zle, neúctivo,“ vyhlásil Trump.

Podľa washingtonského denníka mohol mať Trump na mysli Turecko, ktoré krátko predtým tvrdo kritizoval za väznenie amerického pastora Andrewa Brunsona, obvineného zo špionáže. Trump Ankare pohrozil sankciami, ak duchovného neprepustí.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #NATO #Donald Trump