Lesný požiar na gréckom ostrove Evia je na ústupe

Rozsiahly lesný požiar na gréckom ostrove Evia (Eubóia), ktorý si vyžiadal v noci na pondelok evakuáciu dvoch dedín a kláštora, počas dňa strácal na intenzite, zatiaľ sa ho však nepodarilo dostať úplne pod kontrolu. Tlačová agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

13.08.2018 16:25
debata

Podľa vyhlásenia hasičského zboru na ostrove v pondelok nasadili proti plameňom aj štyri hasiace lietadlá a štyri vrtuľníky. V teréne zasahovalo niekoľko stoviek hasičov a vojakov.

Najnovší požiar porastov na ostrove vypukol v nedeľu, podľa zdrojov AP však zatiaľ nie sú hlásené žiadne zranenia alebo škody na obytných budovách. Blízko zasiahnutej oblasti bola prerušená premávka na hlavnej ceste, tiahnucej sa po dĺžke tohto 180-kilometrového ostrova. Polícia žiadala ľudí, ktorí chceli cestovať zo severnej časti Eubóje do Atén, aby namiesto mostu použili trajekty. Tie premávali celú noc.

Grécko sa momentálne spamätáva z najtragickejšieho lesného požiaru za posledné desaťročia, ktorý zasiahol 23. júla prímorské stredisko Mati východne od Atén. Počet mŕtvych v dôsledku tejto katastrofy sa podľa AP v pondelok zvýšil na 95 po tom, ako v nemocnici podľahol zraneniam 63-ročný muž.

debata chyba