Pri streľbe v Kalifornii sa zranilo osem ľudí, keď hrali kocky

Prestrelka, pri ktorej sa v kalifornskom meste San Bernardino zranilo osem ľudí, začala vo chvíli, keď obete hrali kocky. Uviedla to miestna polícia s tým, že presný motív ani páchateľa stále nemá. Dvaja postrelení sú v kritickom stave, život ďalších nie je ohrozený.

03.09.2018 22:48
debata (7)

Policajti privolaní k nedeľnej streľbe v bytovom komplexe na severovýchode San Bernardina pôvodne tvrdili, že je na mieste desať zranených, dnes však ich počet znížili na osem. Jedným z kriticky poranených má 17 rokov, ostatní postrelení sú dospelí.

Podľa policajného kapitána Richarda Lawhead sa počas hry rozpútala prestrelka, pri ktorej bolo použitých niekoľko pištolí a pušiek. Žiadne zbrane však polícia neobjavila a nikoho nezatkli.

Vyšetrovanie komplikuje fakt, že zranení ani niektorí svedkovia nechcú o udalosti hovoriť, uviedol Lawhead.

Svedkyňa Alysa Maria, ktorá býva v blízkosti miesta, povedala, že počula 15 až 20 výstrelov. Ďalší svedok podľa televízie CNN uviedol, že počul po výstreloch rýchlo odchádzať motocykel.

San Bernardino leží zhruba 100 kilometrov východne od Los Angeles a oblasť, v ktorej sa strieľalo, je známa konkurenčným bojom zločineckých gangov. Polícia zatiaľ nezistila, či krviprelievanie súvisí s organizovaným zločinom.

Kalifornské mesto sa pred necelými tromi rokmi stalo dejiskom hromadnej streľby, pri ktorej pár vyznávajúci radikálny islam zabil 14 ľudí. Podľa polície mal ich čin teroristický motív.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kalifornia #streľba